Étkeztetés

Az étkeztetés keretében azon szociálisan rászorulók napi egyszeri meleg étkeztetéséről gondoskodunk (ebéd formájában), akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen:

koruk,

egészségi állapotuk,

fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük,

szenvedélybetegségük, vagy

hajléktalanságuk okán.

Az étkezők elfogyaszthatják az ebédet intézményünk ebédlőjében -helyben étkezéssel; kérhetnek kiszállítást, illetve élhetnek a saját elvitel lehetőségével. A szolgáltatás a hét minden napján elérhető, kiszállítást hétvégén csak indokolt esetben biztosítunk. Az ételt az intézmény korszerű eszközökkel felszerelt főzőkonyháján készítjük el. Az étrendet diplomás dietetikus segítségével állítjuk össze.

Szolgáltatáselemeink az étkeztetésben

ÉTKEZTETÉS

melynek során napi egyszeri meleg ételt – ebédet-, biztosít az intézmény az életkori sajátosságok valamint az egészséges táplálkozás követelményeinek figyelembevételével a hét minden napján. Szakorvosi javaslat alapján diétás ebéd – cukros, tejmentes, epés, pépes – elkészítését is vállaljuk.

Az igényelt ebéd elfogyasztható helyben, az intézmény ebédlőjében, minden hétköznap ½ 12- 12-ig, kézmosási lehetőség, illemhely, evőeszköz, étkészlet biztosításával.

Lehetőség van az ebéd saját elszállítására a hét minden napján ½ 11- ½ 13-ig, az étkező által biztosított edényben. Ebédet csak tiszta ebédhordóba tálalunk. Szükség esetén a saját ebédhordókat az ellátottak elmoshatják egy erre a célra kialakított mosogató helyiségben.

KISZÁLLÍTÁS

Közlekedésben akadályozott igénybevevőknek hétfőtől péntekig ½ 11-13-ig biztosítjuk az ebédek házhozszállítását. A házhozszállítás igénylése esetén 2 váltás ebédhordóra van szükség, melyről az étkező saját maga köteles gondoskodni. Szombat, vasárnap és ünnepnap csak azoknak az ellátottaknak tudjuk az ebédet házhoz szállítani, akiknek együttműködő hozzátartozója a településen, illetve vonzáskörzetében (max.: 20 km-es távolság) nincs.

Térítési díjak

Intézményi térítési díj

Szociális étkeztetés helyben/saját elvitel, hétköznap: 1400 Ft / adag
Szociális étkeztetés helyben/saját elvitel, hétvégén: 1650 Ft / adag
Szociális étkeztetés kiszállítva hétköznap: 1550 Ft / adag
Szociális étkeztetés kiszállítva hétvégén: 1800 Ft / adag

Személyi térítési díj

Az egy adagért fizetendő napi térítési díj nem haladhatja meg igénybevevő személy rendszeres havi jövedelme egy napra jutó összegének 30%-át.

Tárgyi feltételek

Az ebédfőzés az intézmény korszerűen felújított modern konyhájában történik.

A szolgáltatás igénybevételének módja:

Kérelem nyomtatványok kitöltése (honlapunkról letölthető) és leadása intézményünkben hétköznapokon 8-15 óra között.