Széchenyi 2020 pályázat

A kedvezményezett neve: Nyergesújfalui Szent Mihály Plébánia
A projekt címe: A Nyergesújfalui Szent Mihály Idősgondozási Központ fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 38.455.476 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00001
A tervezett befejezési dátum: 2018. 04. 30.

2018. március 22-én került sor a „Nyergesújfalu Szent Mihály Idősgondozási Központ fejlesztése” című projekt során megújult intézményi épület átadó ünnepségre, ünnepélyes megáldására. Az átadó ünnepségünket jelenlétével és beszédével megtisztelte Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Mihelik Magdolna polgármester asszony.

Az ünnepi köszöntő és műsor után közösen megtekintettük, az összesen 38.445.476 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból felújított épületünket.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, végre méltó körülmények között vehetik igénybe az otthon szolgáltatásait az idősek, de a fejlesztések a dolgozók munkáját is megkönnyítik.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a 40 millió forintos beruházás lehetőséget ad arra, hogy az intézményben nap mint nap megjelenő 37 gondozott életét szebbé és boldogabbá tudtuk tenni.
Mihelik Magdolna polgármester az intézmény és az idősek városban betöltött fontos szerepét emelte ki.

A fejlesztés keretében a fenntartó Nyergesújfalui Szent Mihály Plébánia kibővítette az idősek napközi otthonos ellátását szolgáló melléképületet, új pihenőhelyiséget alakított ki, e mellett az épület energetikai korszerűsítése is megvalósult, kicserélték a nyílászárókat és egy személyautót is beszerzett az intézmény.